Ga naar hoofdinhoud

Voorwoord

Met veel bevlogenheid, ambitie en kennis hebben de leden van het Transitieteam de afgelopen jaren gewerkt aan het ‘basiskamp voor circulair bouwen’ in 2023. Hiermee bedoelen we de belangrijkste voorwaarden en instrumenten om de transitie naar een circulaire bouweconomie te realiseren. En de inrichting van dat basiskamp is gelukkig grotendeels gelukt!

Van circulaire doelen concretiseren tot de rol van circulariteit versterken in het meet- en monitoringsstelsel. Van verdiepende onderzoeken en praktische methodieken tot inspirerende voorbeelden in video’s en podcasts – op allerlei wijzen heeft het Transitieteam de kennis over circulair bouwen vergroot, adviezen gegeven aan het Rijk en samen met de sector mooie praktijkvoorbeelden laten zien.

Als voorzitter van het Transitieteam CBE ben ik trots op de behaalde resultaten. Daarom vieren we met dit magazine de hoogtepunten van de afgelopen vijf jaar en geven we een kijkje in onze keuken. Met welke vraagstukken hebben de Transitieteamleden zich bezig gehouden? Waar zijn ze het meest trots op? En welke adviezen hebben zij voor het toekomstige Transitieteam? Want ook na 2023 gaan we verder: met een nieuw team en een nieuwe fase richting een 100% circulaire bouweconomie.

Tot slot: bent u op zoek naar meer verdiepende info over circulair bouwen? Volg dan de linkjes in het magazine of neem een kijkje op de website van het Transitieteam. Hier vindt u een handig overzicht met directe links naar de meest relevante kennis en methodieken per sector en thema, om direct aan de slag te gaan met circulair bouwen.

Veel leesplezier! 

Vincent Gruis,
Voorzitter Transitieteam Circulaire Bouweconomie